Enkele van mijn favoriete abstracte schilderijen staan niet op de website, omdat ze, eigenlijk zoals de meesten in dit hoofdstuk, te subtiel zijn om goed te kunnen fotograferen; Ze komen voort uit mijn proces, om met zo min mogelijk medium (verdund acryl op onbewerkt, puur katoen), de essentie over te brengen van een ruimtelijke bewustzijns ervaring. Deze doeken ontstaan na Tai Chi en meditatie.

Deze schilderijen staan het dichtst bij wie ik ben en wat ik, nog steeds verlegen, poog uit te drukken.Het licht dat we feitelijk Zijn, dat onze kern is en beschermt en 'we' vaak achteloos beleven in onbewuste en/of emotionele en/of rationele activiteiten:) Moge ons hart ons in ons 'heilige midden' leiden. Dat wat we vaak zelfs schuchter, meestal geen God meer durven noemen. Vandaar mijn Anno Domini ondertekeningen..De doeken die geŽxposeerd zijn in het Witte kerkje te Ubbergen en de Hanzehof (eind 2012- begin 2013) heb ik toch gepoogd te fotograferen, maar het lijken dan wel aquarellen. Het gaat om:

 • Samarai Breeze
 • Smiling Wind
 • One Heartbeat
 • Almost Windstill
 • Humming from the East
 • Starscale
 • Breathing Valley
 • Warm Summerwind circling a Ballet Class
 • Moonride

  Het zijn diamantvormige doeken die met de bovenste punt naar het hogere verwijzen en daartegenover het manifesteren alhier :) Het is belangrijk om het pure katoen te zien en de subtiele kleurschakeringen (parelmoer en pure goudpoeders) en bewegingen in de verf. (Elektrisch licht is nu in de avond eens geen probleem, maar een onverwacht cadeautje.)

  In 2004 ben ik begonnen met het werken met vloeibare acryl op puur katoen en deze zijn ook geŽxposeerd bij Galerie Steitner, voorheen in Doesburg. Bemachtigd zijn The Hawk, van Boukje Zwanenburg, The Eagle van Sophie Bikker, Water from the Rocks van Petra van den Bergen Shakuhachi(Japanese flute) van Anne Machtelt en Bas de Leeuw - Weusten.

  Deze laatste is gemaakt op de gelijknamige fluitmuziek. Tijdens de afronding kwam er een fluitspeler, buiten tegen de muur aan de overzijde van de straat zitten spelen! Een onwerkelijke synchroniciteit, die zelfs mij bijna te ver ging!

  Alle gevoelige dames en heren in kwestie die mij in dit werk hebben ondersteund ben ik erg dankbaar!

  Een minder shoquerend, maar wel kei leuk moment is te zien op de volgende foto, toen ik met citroengeel bezig was in de zomer van 2012 voor de in d'Oude Apotheek expo.:)